1- اولین جلسه کلاس را در باره وجوب صحیح خواندن قرآن ، اهمیت آن در فهم مراتب بالاتر، و ثواب قرائت ، تدبر ، و حفظ قرآن با توجه به روایات وآسان معرفی کردن یادگیری قرآن، شناخت فراگیران و کسب اطلاع از میزان آگاهی هریک از قرآن اختصاص دهید.
2- هرچند که ممکن است بارها و بارها تدریس کرده اید ولی از نوشتن طرح درس فراموش نکنید .
3- فراگیران در اولین جلسات مربی را زیر نظر دارند و مهارت و آمادگی اورا به طور غیر مستقیم مورد ارزیابی قرار می دهند . مثبت بودن شما در این ارزیابی کمک بزرگی برای ادامه راه آموزش خواهد بود لذا سعی کنید با آمادگی هرچه تمامتر در کلاس حاضر شوید.
4- امروزه روشهای معلم محور زیاد مورد پسند نیست سعی کنید در روش تدریستان هرچه بیشتر فراگیران را به فعالیت و مشارکت ترغیب نمائید.
5- استفاده از ابزار و امکانات کمک آموزشی مورد تأکید و توصیه است. لازم است از وسایل کمک آموزشی بویژه در موضوع تمرین قرائت آیات و سوره ها استفاده شود. در مراحل اولیه استفاده از ترتیل استاد پرهیزگار بیشتر توصیه می شود .
6- تا مطمئن نشوید که فراگیران موضوع یک درس را به خوبی یادگرفته اند درس جدیدرا شروع نکنید . یادگیری ناقص در آینده مشکل ساز می شود . براین باور باشید که در آموزش قرآن نمره قبولی 20 از 20 می باشد.
7- به تفاوتهای صداهای عربی بویژه (کسره- ضمه وصدای بلند ا )و مخارج حروف توجه داشته باشید و در تلفظ خودتان کاملا رعایت شود تا فراگیران از تلفظ شما الگوبرداری نمایند. البته نیاز به آموزش مخارج حروف و صفات حروف در مرحله روخوانی نیست فقط خود شما باید رعایت کنید . آموزش صفات و مخارج حروف در مرحله روانخوانی انجام می شود.
8- سعی کنید زمانهایی از وقت کلاستان را به داستانهای کوتاه قرآنی ، معماهای قرآنی و ... اختصاص دهید تا کلاستان از حالت خشکی و یکنواختی خارج شود .
9- تشویق نقش بسزایی در یادگیری قرآن دارد سعی کنید از آن خوب استفاده کنید مخصوصا تشویقهای زبانی
10- سعی کنید در فراگیرانی که ضعیفترند این باور را ایجاد کنید که استعداد یادگیری کامل را دارند فقط سرعت یادگیری در آنها پایینتر است . باید فراگیران شما به این باور برسند که خداوند انسانها را متفاوت آفریده است و به هر کس امتیازات مخصوص خودش عطا فرموده است .
11- سعی کنید اول خودتان آداب قرائت قرآن ( با وضو بودن، صلوات و اعوذ بالله گفتن و در آخر صدق الله ..... گفتن را ) عمل کنید و از فراگیران بخواهید که آن را انجام دهند . برای توجه دادن فراگیران به اهمیت وضو داشتن حداقل یک بار بی وضو وارد کلاس شوید و چون خواستید در س را شروع کنید بگوئید که وضو ندارید و از کلاس خارج شده و وضو بگیرید و بعد درس را شروع کنید.
12- سعی کنید پایان جلسه را با دعاهای قرآنی ختم کنید .
13- چنانچه فراگیری در کلاستان غایب است سعی کنید حداقل با تماس تلفنی احوال اورا بپرسید و مشکل غیبتش را جویا شوید .
14- دوست شدن مربی با فراگیران، محبت ورزیدن ، با نشاط بودن باعث می شود که یک ارتباط عاطفی خاصی بین مربی و فراگیر ایجاد شود که کمک بسیار بزرگی دریادگیری فراگیر خواهد داشت . پس سعی کنید در کلاس این گونه باشید و هیچ وقت ناراحتیهای خارج از کلاس را به درون کلاستان نبرید.