دانشگاه امام صادقتصویر مربوط به جاده زمستانی دانشگاه امام صادق

به جرأت می توان گفت بیش از هفتاد درصد مشکلات دانشگاه به معاونت آموزش برمی گردد. در این یادداشت بدون هیچ مقدمه ای با تنها تعدادی از مشکلات و مسائل معاونت آموزش دانشگاه امام صادق آشنا خواهید شد. نو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.

یکم؛ انتخاب واحد به معنای چیزی که در همه ی دانشگاه ها مرسوم است در دانشگاه ما وجود ندارد. برای مثال درس های عمومی با چندین استاد ارائه می شود اما تمام آن ها در یک روز و یک ساعت است و اگر دانشجویی در آن ساعت مشکلی داشته باشد انتخاب دیگری برایش وجود نخواهد داشت یا باید درس را در همان تک ساعت اخذ کند و یا درس را نگیرد. در عمل ما فقط انتخاب استاد می کنیم که آن هم در بسیاری از اوقات به دلیل ارائه ی تنها یک استاد، امکان پذیر نیست.

دوم؛ در تمام دانشگاه ها مرسوم است که هنگام انتخاب واحد تاریخ امتحان دروس هم مشخص است تا دانشجو تکلیف خود را بداند و احیاناً امتحاناتش تداخل پیدا نکند اما در دانشگاه امام صادق تاریخ امتحانات یک تا دوهفته مانده به پایان ترم معین می گردد!

سوم؛ در تمام دانشگاه ها و مراکز آموزشی، قبل از امتحانات پایان ترم فرجه ای برای مطالعه در نظر گرفته می شود و این از حقوق اولیه دانشجو است و جزو نیاز های اولیه و بدیهی است اما در دانشگاه ما حتی یک روز فرصت برای مطالعه داده نمی شود و تا روز قبل از امتحان کلاس ها دایر است آن هم با حضور و غیاب سفت و سخت.

چهارم؛ اساتید حتی اگر مایل به حضور و غیاب نباشند از سوی دانشگاه مجبور به این کار می شوند.

پنجم؛ عدم تناسب تعداد واحد درس با ساعات تدریس آن نیز مشکل اساسی دیگری است که بسیاری از دانشجویان را با مشکل مواجه کرده بدین ترتیب که مثلاً درس کارگاه فناوری اطلاعات که مخصوص دانشجویان ارتباطات می باشد یک واحد است اما زمان کلاس سه ساعت است ( یک واحد سه ساعته)!

ششم؛ پراکندگی ساعات کلاس ها به طوری که دانشجو مجبور می شود پنج روز در هفته به دانشگاه بیاید و اگر درسی را اخذ نکند در ترم های آتی به مشکل پیشنیاز برخورد می کند و دچار عقب ماندگی می شود

هفتم؛ کلاس گذاشتن در ساعات پایانی روز(ساعت هفت و هشت شب) به طوری که دانشجو گمان می کند در دانشگاه شبانه تحصیل می کند.

هشتم؛ کلاس های جبرانی زیاد حتی برای تعطیلات رسمی(توضیح آن در یادداشت شماره 1 گذشت)

به نظر شما حل چنین مشکلات پیش پا افتاده و آزاردهنده کار خیلی دشواری است؟ یقیناً اینچنین نیست. مشکل اینجاست که مسئولان دانشگاه نمی خواهند این وضع تغییری کند و نظرات و انتقادات دانشجویان را نیز نمی پذیرند. این وسط دودش فقط و فقط به چشم دانشجویی می رود که با هزار امید و آرزو این دانشگاه را انتخاب کرده است. کمیت گرایی مرضی است که همچون خوره به جان این دانشگاه افتاده و کسی نیز پیدا نمی شود تا ما را از این وضع نجات دهد. در یادداشت بعدی به سطح کیفی و علمی اساتید خواهم پرداخت.

کانال تلگرام نسل چهارم را نیز دنبال کنید: telegram.me/nasle4rom

همچنین در کانال تلگرام نقد صادق نیز انتقادات دانشجویان مختلف دانشگاه قرار می گیرد که خواندن آن ها خالی از لطف نیست: telegram.me/naghdisu